Gehele woning·Particuliere eigenaar

Historisch Edwardiaans! 8 blokken naar UC Berkeley Campus! 2 blokken naar College Ave!

Fotogalerie voor Historisch Edwardiaans! 8 blokken naar UC Berkeley Campus! 2 blokken naar College Ave!

Terrein van de accommodatie
Exterieur
Exterieur
Terrein van de accommodatie
Interieur
Beoordelingen
10 op 10 – Uitzonderlijk
3 slaapkamersMax. aantal: 8177 m²

Populaire voorzieningen

  • Open haardOpen haardOpen haard
  • Gratis wifiGratis wifiGratis wifi
  • WasmachineWasmachineWasmachine
  • DrogerDrogerDroger
  • BuitenruimteBuitenruimteBuitenruimte
  • KeukenKeukenKeuken

Ontdek het gebied

Kaart
Berkeley, CA
  • Populaire locatieUniversity of California, Berkeley18 min. lopen
  • Populaire locatieKaiser Permanente Oakland Medical Center6 min. rijden
  • Populaire locatieGreek Theater6 min. rijden
  • LuchthavenOakland, California (OAK-Oakland Intl.)18 min. rijden

Kamers en bedden

3 slaapkamers (max. aantal: 8)

Slaapkamer 1

1 eenpersoons stapelbed

Slaapkamer 2

1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed

Slaapkamer 4

1 queensize bed

Badkamer 1

Toilet · Alleen douche

Ruimtes

Vlonder of patio
Keuken
Kantoor
Aparte eetruimte
Speelruimte buiten

Over deze accommodatie

Historisch Edwardiaans! 8 blokken naar UC Berkeley Campus! 2 blokken naar College Ave!

Het historische Elmwood House van Berkeley is een Edwardiaanse duplex uit 1905 en een prominente bezienswaardigheid in het gewilde Elmwood-district van Berkeley. Dit is een van de grote oude dames van Berkeley met originele details, veel karakter en prachtige architectonische details. Als Elmwood House niet beschikbaar is, kijk dan op VRBO-lijst 44719 voor Elmwood Place.

Gelegen in een van de meest geliefde wijken van Berkeley, waar de hele zomer pot-geluk diners veel voorkomen op gazons, bezaaid met bomen omzoomd met kinderen op fietsen, buren verzamelen zich op voorportieken en straathoeken, en geschiedenis en bruine grind huizen in overvloed , de Elmwood is een van de meest gewaardeerde buurten van Berkeley!

Dit mooie typische Berkeley-huis ligt aan een rustige doodlopende straat in een kindvriendelijke en gezinsvriendelijke buurt. Er zijn twee kinderparken in een half blok van het huis, en de strip van College Avenue ligt op slechts een paar straten verderop. Het gebied is vlak en gemakkelijk te lopen; het beschikt over een 97 WalkScore voor de toegankelijkheid van alles, van openbaar vervoer, winkels, bibliotheken, culturele evenementen (CAL-uitvoeringen en meer), tot verschillende parken, een ziekenhuis, prachtige wandelpaden, golfterreinen, zwemmen en tennis!

De Berkeley Fire Trail ligt op slechts vijf minuten afstand en bovenaan wordt men beloond met een panoramisch uitzicht op de baai! Regionale parken Tilden, Chabot, Redwood, Temescal en Sibley liggen op slechts enkele minuten afstand en bieden alles, van trouwlocaties tot stranden, meren, wandelen, golfen, een kinderboerderij, paardrijden, watersporten en nog veel meer. Het CAL Recreation Center ligt op slechts vijf minuten afstand en biedt drie baantjes in een groene en weelderige omgeving.

De woning is een heerlijk lichte, zonnige en ruime historische woning, luxueus ingericht en ideaal gelegen op loopafstand van College en Telegraph Avenues, waar u uitstekende restaurants, etnische restaurants, boekhandels, theater, de universiteitscampus van Berkeley en meer vindt. Loop naar de historische Telegraph Avenue, of slenter langs College Avenue, van het Rockridge District aan het ene uiteinde en het California College of Art naar het University of California van Berkeley (CAL) aan het andere uiteinde.

Dit is Berkeley op zijn best waar trottoirs bruisen van het leven en dingen die er te doen zijn. Het hele traject van College Avenue is bekleed met restaurants en plaatsen om te winkelen. Het plaatselijke theater ligt op slechts twee blokken afstand en midden in het centrum van dit alles. San Francisco ligt op slechts 13 km afstand en is gemakkelijk bereikbaar met BART. (10 blokken van het huis) Monterey en Carmel liggen op ongeveer 2 uur rijden en het wijnland, Napa Valley en Sonoma liggen op slechts ongeveer een uur rijden. Voor de deur liggen enkele van de mooiste parken en wandelpaden in het parkdistrict East Bay.

Als u een UITGEBREIDE FOTOGALERIJ van dit hart van Elmwood / Rockridge home wilt bekijken, scrolt u deze pagina omlaag tot net onder de 'BESCHIKBAARHEIDSKALENDER', waar u een LINK ziet naast 'AANVULLENDE INFORMATIE'. Daar staan ongeveer 200 foto's. Bovendien brengt de WalkScore-link de locatie in kaart en geeft afstanden naar lokale restaurants, bibliotheken, fitnesscentra, winkels, BART en meer! Als u de links naar foto's en de WalkScore-kaart hier niet ziet, stuur me dan een e-mail en we sturen het naar u op.

Elmwood House heeft drie slaapkamers, waarvan er één kan worden gebruikt als kantoor of bibliotheek, een zeer ruime open woonkamer die de hele vloerlengte beslaat van woonkamer tot foyer, tot eetkamer en keuken. Voorbij de keuken is een volledig uitgeruste wasruimte, die naar buiten leidt, en een omheind terras met tafel, stoelen, parasol en BBQ! Elk woongedeelte heeft originele pocketdeuren (die in de spouwmuren schuiven en verdwijnen wanneer ze niet in gebruik zijn) zodat u de woonkamers, de derde slaapkamer en de foyer kunt afsluiten voor privacy, waardoor extra slaapkamerruimte mogelijk is in de woonkamer, of rust en stilte voor degenen die vroeg met pensioen willen gaan.

De keuken is volledig uitgerust met alles wat u nodig heeft; (zie de externe link zoals hieronder vermeld voor meer informatie.) Er is ook een hoog aangeschreven en super-in-tone, Knight (Britse) piano voor uw gebruik en plezier! Alle bedden zijn gekozen voor comfort en het beddengoed is van de hoogste kwaliteit, van 700 count Egyptisch katoen tot Frette Italiaanse dekbedovertrek voor de slaapbank. De slaapbank staat op de 'top 10'-lijst voor comfort, en een vezelbedmatras is voorzien voor extra demping indien nodig. Er zijn voldoende extra benodigdheden, zoals Aerobed-luchtbedden, queensize en peuterformaat, beddengoed, handdoeken en kussens. Andere baby- en peuterartikelen beschikbaar: baby / kinderautozitje / kinderstoel / kinderwagen / port-a-wieg, stoelverhogers, speelgoed, boeken en puzzels ook beschikbaar.

De Elmwood is zo geliefd dat hij enkele jaren geleden een boek inspireerde dat een goed verslag geeft van zijn kleurrijke en levendige geschiedenis! 'A Tale of the Elmwood District in Berkeley,' werd beschreven door Chronicle Staff Writer Charles Burress, in de Chronicle op maandag 1 januari 2001:

'Berkeley - Zowat elke wijk heeft een verhaal te vertellen, maar weinigen worden herinnerd in de lange parade van de tijd. Maar in Berkeley, een stad die gepassioneerd is door het beschermen van buurten, is er één district dat zo geliefd is bij de burgers dat het zijn eigen biografie heeft geïnspireerd. 'Tales from the Elmwood' dient als een klein museum, niet alleen van een plaats die de klassieke charme van een kleine stad heeft behouden, maar ook van het buitengewone leven dat daar een toevluchtsoord heeft gevonden. ”

De galerij van het boek met voormalige Elmwood-bewoners varieert van creatieve reuzen als schilder Richard Diebenkorn tot historische figuren zoals Ishi, 'de laatste wilde Indiaan van Noord-Amerika' genoemd in de ondertitel van Theodora Kroebers bekende biografie van hem. Andere beroemde mensen hebben Elmwood home genoemd, waaronder Jane Fonda, Eldridge Cleaver, Thornton Wilder en Tom Dunphy, beter bekend als 'General Waste-more-land' in veel anti-oorlogsdemonstraties .... '

(Het boek bevindt zich bij het huis als u meer wilt lezen over de geschiedenis van Berkeley en Elmwood.)










Sleutelwoorden: Historisch, vakantiewoning, Berkeley, CAL, UCB, Universiteit van Californië in Berkeley, Rockridge, Elmwood, Claremont, San Francisco, Tilden, Edwardiaans, doodlopende weg, privé, rustig, ruim.

Accommodatiebeheerder

Maura

Gesproken talen

Engels
Lock

Beveilig je betaling door altijd te boeken op Vrbo

Als iemand je vraagt om via hen te boeken of ze rechtstreeks te betalen voordat je boekt opVrbo, meld dat dan.

Voorzieningen

Keuken
Wasmachine
Droger
Gratis wifi
Buitenruimte
Open haard

Huisregels

Je kunt inchecken vanaf 16.00 uur
Je kunt uitchecken tot 11.00 uur

Kinderen

Kinderen toegestaan: van 0-17 jaar

Evenementen

Geen evenementen toegestaan

Huisdieren

Geen huisdieren toegestaan

Roken

Roken is niet toegestaan
Please inquire re house rules. If staying longer than 3 months, and or from November through March, guests will pay own gas and electric costs.

Schade en incidentele kosten

Je bent verantwoordelijk voor eventuele schade aan of in de accommodatie die tijdens jouw verblijf door jou of je medereizigers wordt veroorzaakt.

Belangrijke informatie

Algemene info

Deze accommodatie wordt beheerd door een particuliere eigenaar (een partij die niet handelt vanuit zijn/haar vakgebied, bedrijf of beroep). De consumentenwetgeving van de EU, met inbegrip van het herroepingsrecht, is niet van toepassing op je boeking. Je boeking wordt wel gedekt door het annuleringsbeleid van de particuliere eigenaar.
Afhankelijk van het accommodatiebeleid kan voor extra personen een toeslag in rekening worden gebracht.
Bij het inchecken dien je mogelijk een erkend identiteitsbewijs met foto en een creditcard, pinpas of borgsom in contanten te verstrekken voor incidentele kosten.
Speciale verzoeken worden onder voorbehoud van beschikbaarheid bij het inchecken ingewilligd. Hiervoor kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. Speciale verzoeken kunnen niet worden gegarandeerd.
Feesten of groepsevenementen ter plaatse zijn ten strengste verboden.
De eigenaar heeft aangegeven dat er een koolmonoxidemelder aanwezig is in de accommodatie.
De eigenaar heeft aangegeven dat er een rookmelder aanwezig is in de accommodatie.
De accommodatie beschikt over de volgende veiligheidsvoorziening: een veiligheidsslot

Overige info

Je hebt geen auto nodig om van en naar deze accommodatie te reizen.

Over deze buurt

Berkeley

Dit vakantiehuis ligt in de wijk Elmwood in Berkeley. De accommodatie is gelegen naast een golfbaan en aan het water. Als je graag iets actiefs gaat doen, breng dan een bezoek aan Berkeley Marina en Ferry Building. Ben je liever in de winkelstraten te vinden? Dan kun je je hart bij Pier 39 en Embarcadero Center ophalen. Eropuit met de kinderen? Sla Oakland Zoo dan zeker niet over en bezoek een evenement of wedstrijd bij Oracle Park. Bekijk de wilde dieren in de omgeving tijdens activiteiten als een wildexcursie en vogelspotten.
Kaart
Berkeley, CA

In de buurt

  • Telegraph Avenue - 4 min. lopen
  • Alta Bates Summit Medical Center - 4 min. lopen
  • University of California, Berkeley - 18 min. lopen
  • Kaiser Permanente Oakland Medical Center - 6 min. rijden
  • Greek Theater - 6 min. rijden

Lokaal vervoer

  • Berkeley Station - 9 min. rijden
  • Ashby Station - 17 min. lopen
  • Oakland, California (OAK-Oakland Intl.) - 18 min. rijden

Restaurants

  • Smokehouse - 5 min. lopen
  • Jack In The Box - 8 min. lopen
  • Boichik Bagels - 8 min. lopen
  • Alibertos Jr Mexican Food - 7 min. lopen
  • Gordo Taqueria - 6 min. lopen

Veelgestelde vragen

Zijn huisdieren welkom bij Historisch Edwardiaans! 8 blokken naar UC Berkeley Campus! 2 blokken naar College Ave!?

Nee, huisdieren zijn bij deze accommodatie niet toegestaan.

Hoe laat kan ik inchecken bij Historisch Edwardiaans! 8 blokken naar UC Berkeley Campus! 2 blokken naar College Ave!?

Je kunt vanaf 16.00 uur inchecken.

Tot hoe laat kan ik bij Historisch Edwardiaans! 8 blokken naar UC Berkeley Campus! 2 blokken naar College Ave! uitchecken?

Je dient uiterlijk om 11.00 uur uit te checken.

Waar ligt Historisch Edwardiaans! 8 blokken naar UC Berkeley Campus! 2 blokken naar College Ave!?

Dit gezinsvriendelijke vakantiehuis in Berkeley ligt aan het water, binnen 2 km afstand van Telegraph Avenue en University of California, Berkeley. Ook Greek Theater en Alta Bates Summit Medical Center liggen binnen 3 km afstand. Ashby Station ligt op 17 minuten lopen en naar Metrostation Rockridge is het 17 minuten lopen.

Beoordelingen

10

Uitzonderlijk

De beoordelingen worden in chronologische volgorde getoond, na een moderatieproces. Ze zijn geverifieerd, tenzij anders vermeld.
Meer infoOpent in een nieuw venster
Gastenscore: 10 - Uitstekend. 25 van 26 beoordelingen" "
Gastenscore: 8 - Goed. 1 van 26 beoordelingen" "
Gastenscore: 6 - Redelijk. 0 van 26 beoordelingen" "
Gastenscore: 4 - Matig. 0 van 26 beoordelingen" "
Gastenscore: 2 - Ontzettend slecht. 0 van 26 beoordelingen" "

8,0/10

Netheid

10/10

Inchecken

10/10

Communicatie

10/10

Locatie

10/10

Accuraatheid advertentie

Beoordelingen

10/10 – Uitstekend

Peter D., San Francisco Bay Area

Positief: Netheid, inchecken, communicatie, locatie en accuraatheid advertentie
Amazing Location, Lots of Room
We loved staying in Elmwood, and this charming flat was perfectly located for walking, biking and easy access to everything. There is plenty of space to spread out, entertain guests and relax.
30 nachten verbleven in juli 2019

10/10 – Uitstekend

Emma S.

Beautiful home in great neighborhood close to College Avenue and campus
We found this beautiful home to be in a great area, in a quiet, tree-lined neighborhood of Berkeley. The house was much larger than we expected, and we loved the open living spaces with pocket doors that divided them. We have family in Berkeley, and come out at least once a year. The location was perfect for us as it was flat and we were able to walk everywhere. Restaurants and coffee places on College Avenue were only a five minute walk through beautiful streets of old brown-shingle homes and rambling gardens. We walked to the UC Berkeley campus several days a week, enjoyed our regular visits to the Free Speech Cafe, and discovered a map and book existed (at the much loved Dalloway's Book store on college) which mapped the many oak and redwood trees on campus. We also visited a great selection of cafes on and off campus--our favorites were Cafe Nefeli on the north side, and Cafe Strada on the south side. We visited the Hearst Anthropology Museum - a must-see on campus, and also the award-winning Berkeley Art Museum in downtown Berkeley. The 27 libraries on the Cal campus are well worth visiting. Check out the Morrison and the Asian library - both stunning! We'll be back hopefully!
31 nachten verbleven in oktober 2018
Deze recensie is ingediend voor 2018 en is niet geverifieerd.

10/10 – Uitstekend

Maura A.

Beautiful property in a fabulous location!
We had a wonderful stay here. Came to visit family and stayed at this house for the third time. We love it here obviously. It is a quiet, friendly, and peaceful neighborhood, and we can walk everywhere - even to dinner in the evening, theater, and UC Berkeley's Zellerbach Hall! The neighborhood is charming and beautiful and there are so many unique and historic properties and tree-lined streets. Our grand-kids love the two parks that are less than a 5-minute walk from the house, and the gourmet Ici ice cream on college Avenue. (There's often a line outside.) We loved walking along college Avenue and having dinner out in the evening. Walking around campus is also one of our favorite things to do - lots of beautiful buildings, and many oaks and redwoods. We love the Faculty Club, a Julia Morgan designed building on campus, and now restaurant where we had dinner every week. We will be back again!
82 nachten verbleven in april 2017
Deze recensie is ingediend voor 2018 en is niet geverifieerd.

10/10 – Uitstekend

Perfect Bay Area Hideaway
My family and I travel A LOT...and let me say that we have rarely found a house that is so lovely, inviting, clean, well appointed, and in such a perfect neighborhood. We could truly walk to the market and shops, plus many fabulous restaurants. (Maura has excellent suggestions, and within the house, a lovely binder filled with information about the area, including restaurants, attractions, etc.) There is a playground up the block, so if you have little ones, this is a plus. It is also just a quick drive to SF and many other surrounding attractions, Muir Woods, Sausalito, etc. Maura was so accommodating for our children as well, aged 4 yrs and 15 mos. It was a wonderful treat to have not only the feeding chair, baby bathtub, baby bed, blankets, toys, and excellent books, to name some of the items provided...but, to have ones which were of such lovely quality. Thanks, Maura, for a fun, comfortable and relaxing stay. All best, The Groves Family
Deze recensie is ingediend voor 2018 en is niet geverifieerd.

10/10 – Uitstekend

Perfection!
Situated at the end of the street, surrounded by gardens and park benches, and a playground a stone throw away, this home could not have been more ideal for our family. The confined terrace allowed for grilling and a safe place for the kids to play outside. Our hostess’ hospitality was impeccable, and we immediately felt at home. The house was well-equipped, very clean and comfortable. To top off the perfect experience, just a few blocks away were quaint shops and delicious ice cream.

Over de eigenaar

Eigenaar: Maura

Afbeelding van de eigenaar
I was born in London, England, and raised there and in Ireland. I have lived in the US for over 20 years. . Please check out my other listing in the same location - VRBO # 422719,

Waarom de eigenaar deze accommodatie gekozen heeft

This property is well located on flat terrain within walking distance to all that's great in Berkeley: UC Berkeley campus, bookstores, Cal Performances, farmer's markets, cafes, restaurants, libraries, theatre, and more. No matter what you are seeking, or whom you are visiting, you will always find Berkeley to be a hotbed of activity and events that cater to a a broad array of interests.

Wat deze accommodatie uniek maakt

Great friendly neighborhood! Market Hall on College Avenue! Olivetti's, Chez Panisse, Bay Wolf, and Citroen for food! The many other ethnic restaurants along College Ave. Local hiking at Redwood Park, Chabot, Tilden, and Sibley. Proximity to San Francisco. Bookstores! Berkeley's Repertory Theater, Cal Performances, University Art Museum, Pacific Archive Films, CAL campus and libraries, proximity to Marin (across the Golden Gate Bridge), and the Golden Gate National Recreation Area--for some of the best views and hiking in the world!

Talen:

Engels
Vertel ons hoe we onze site kunnen verbeterenFeedback delen